tiistai 20. elokuuta 2013

Kannustamassa Helsinki City Marathonilla 17.8.

Tänään on reidet niiiiin hapoilla, etten näe edes unta muusta kuin levosta. Työmatkapyöräilykin oli hieman tuskaista. Aamulla oli samaan suuntaan matkalla upea vintagetyylinen Trekin maantie(?)fillari nahkasatulalla ja lokareilla, melkein uskalsin kehaista, kun oltiin samoissa liikennevaloissa jopa kahdesti. :)Tämän tapainen.

Olimme viime lauantaina 17.8. Helsingissä kannustamassa Helsinki City Marathonilla. Tässäpä kuvia kannustettavistamme:
 Näin kevyesti nousi lappeenrantalaisaskel 28 km kohdalla! Lopputulos upea 3.54. Onnea!

Matin 33. HCM, 28 km tässäkin takana

Tikan Matti juoksi jälleen kerran, yhä vähemmillä harjoituksilla, maaliin, nyt 33. kerran tällä maratonilla! Aika huima saavutus! Eikä mies näyttänyt edes kipeältä arkena töissä. Mitähän tuumaisi lääkäri, joka jo kolme vuotta sitten sanoi, että taitaa olla maratonit tuon polven kanssa juostu? Tänä vuonna kävelyosuus kuulemma meni viimevuotista paremmin.

Keli oli etenkin alkuvaiheessa kovin sateinen, iltaa kohti selkeni. Kannustajien tie kävi siis kapakasta kapakkaan, aloitimme Gringos Locosista Kisahallin nurkalta, sieltä kävelimme Hietalahden rantaan 21/28 km kohdalle Chicosiin, ja lopuksi vielä Viisipenniseen Manskun varrelle. Massut olivat kovin täynnä, eikä yhtään huvittanut juosta mukana niin kuin viime vuonna, kun olin polvivaivaisena Ollia kannustamassa. Toisaalta olo olisi ollut mukavampi juoksemassa ainakin henkisesti. Toivottavasti olemme ensi vuonna molemmat mukana Ollin kanssa! Kolme kappaletta olen näitä hooseeämmiä juossut, nimittäin 2009, 2010 ja 2011. Paras aika on viimeisimmästä, 3.57. Pääasia kuitenkin, että pystyn taas juoksemaan, vaikkei pitkistä matkoista mitään tulisikaan.

3 kommenttia:

  1. Kiitos Sanna. Se oli 33. HCM. Minun paras HCM on 3.04 joltain 1980 -luvulta suoraan viisipäiväisen (ma-pe) FIN5 suunnistusviikon H35 Pitkä -ratojen jälkeen. Sitäpaitsi silloin juostiin vielä illalla suunnistuksen jälkeen palauttavat lenkit eli edellinen viikko ei ollut nykymenon mukaista lähes "vuodelepoa".

    Juoksin lappeenrantalaisen lääkärin Jaakko Permin kanssa samanlaisissa Kansallispankin sponssivaatteissa ja yleisöstä kuului, että tuossa menee ne kaksoset. Turistiin niitä näitä koko matka. Käännyin oikein viimeisellä huoltopisteellä takasin kysymään tytöltä tunnet sie meiät. Tyttö nimittäin sanoi, että hyvä Matti ja Jaakko. Sanoin sitten Jaakolle, että ihan kuin meillä lukisi nimet rinnassa. Hetken päästä kumpikin katsoi numeroaan ja tosiaan, siinä luki isolla nimi.
    Harjoituspäiväkirjassa lukee "helppo juoksu".

    VastaaPoista
  2. Outs. Oli ensin 33., mutta sitten mietittiin Ollin kanssa, että se oli varmaan kuitenkin 32. Pitää korjata! Hyvä Matti (ja Jaakko)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eka HCM oli 1981. Siitä on helppo laskea vuosiluvun mukaan. Juoksin 1980 HCM:n edeltäjän Kaivopuiston piikin, 25 km, Pirkkolasta Kaivariin, jossa kierrettiin 1,5 km:n lenkkiä mitta täyteen. Alunperin piikki juostiin vain Kaivarissa mutta, kun mukaan alkoi tulla meitä hölkkääjiäkin, oli lähtöpaikka siirrettävä kauemmmas. Keskuspuistoa ja Manskua pitkin mentiin.

      "Yhä vähemmillä harjoitteluilla" tarkoittaa viime vuoden maratonin jälkeen kahdeksaa juoksulenkkiä, joista yksi oli suunnistus Jukolassa. Ensimmäinen juoksulenkki lähes 10 kuukauteen oli neljä pv ennen Jukolaa, kun testasin suunnistuskamoja ja kuntoa 4 km:n lenkillä. Sitten tein kahden kk:n aikana seuraavat juoksut: 5, 9, 9, 6, 15 ja 13 km. Samaan jaksoon tulee yksi 25 km:n ja yksi 27 km:n pyöräily Tuosan golfkentälle.
      Kun pystyin 2 vk ennen HCM:a kuolematta juoksemaan 15 km, tiesin että pystyn levänneenä ja huollettuna juoksemaan 30 km ja loput kävelemään. Ajalla ei ole muuta väliä kuin, että ennen porttien sulkemista pitää ehtiä stadionille. Nytkin 42 minuuttia varaa. Tiukassa paikassa voin hidastaa vielä minuutin kilometrillä. Kävellä jaksan vaikka koko päivän kiitos golfkierrosten ja hyötyliikunnan pöllimetsässä ja halkopinojen kimpussa.

      Poista