tiistai 8. lokakuuta 2013

Lokakuun alku

Viime viikolla kävin vain lyhyillä lenkeillä tiistaina ja keskiviikkona sekä kuntosalilla torstaina. Perjantai oli lepopäivä. Viikon kohokohta oli

Punkaharjun halkijuoksu 10 km

Houkuttelin (tai no, vähäinen vihjaisu riitti) työkaverini Sonjan mukaani juoksemaan Punkaharjulle lauantaina 5.10. Meitä hemmoteltiin upealla, ihanalla aurinkoisella syyssäällä! Sonja-parka joutui käymään jo kukonlaulun aikaan aamulla hevosta ulkoiluttamassa, että ehti matkaan, mutta niin vain oli tyttö pirteänä matkassa, kun hänet kymmenen jälkeen kyytiini noukin. Perille saapuessamme meinasi ensin usko loppua, kunnes löytyi parkkipaikka, jolla rivi autoja, ja järjestävältä organisaatiolta vaikuttava jengi siitä reunamilta. Jos olisin saanut valita, missä kouluni käyn, niin tämä paikka olisi ollut ehdolla aika korkealla: koulurakennus ja urheilukenttä mahtavalla paikalla järven rannalla!

Ilmoittautumisesta selvittiin pienellä sotkulla - sähköposti-ilmoni ei ollut mennyt perille ainakaan ajoissa. Vaatetus mietitytti hieman, sillä vaikka aurinko paistoi, tuuli jonkin verran ja lämpötila oli siinä kympin paikkeilla. Päädyimme molemmat pitkähihaisiin, mutta lopulta lyhythihaisetkin olisivat riittäneet. Numerolaput rintaan ja bussiin. Bussissa oli turistiajelun tunnelmaa. :) Takanamme tuoksui joko vanha hiki tai vanha viina, en ole ihan varma kumpi vai oliko yhdistelmä kyseessä. Hitaasti köröttelimme reitin läpi ja jätimme lapset - joita ei bussissa ollutkaan - ja vitosen juoksijat matkan varrelle samalla "matkaoppaan" eli järjestäjän ohjeita kuunnellen. Harjun portin pihalla oli kiva alkulämmittely, ihan tuli lääkärikymppi mieleen! Tässä oli kyllä enemmän sellaista ruohonjuuritason tuntua... Ihanan eksoottista jotenkin.

Ensin lähti puolimaratoonareiden joukko matkaan ja me kympin juoksijat minuuttia myöhemmin. Jalat olivat ihan spagettia, tuleva veren maku suussa hirvitti jo ennakkoon, ja oloni oli kovin raskas. Mietin viime hetkille asti, josko ottaisin tästä vain mukavan hölkän, mutta sisu ei kuitenkaan antanut periksi. Multivita Energyä oli onneksi matkassa, ja sillä lähti kone käyntiin. Toivottelin Sonjalle hyvää matkaa ja laitoin kakkosen silmään. Muutamaa sataa metriä myöhemmin kuului olkapääni takaa tuttu ääni "päätin sittenkin lähteä mukaasi". :D Puolentoista kilsan kohdalla sain jo kolmosvaihteen päälle ja juoksu alkoi kulkea. Meitä oli viiden juoksijan joukko siinä, jotka melko yhtäaikaa tultiin myös lopulta maaliin. Kilometrit kertyivät kovin vikkelästi, alussa pääsimme jopa 4'30 vauhtia, reilusti yli puolivälin mentiin noin viiden minuutin vauhtia, ja lopussa hidastui 5'30 paikkeille. Olen tosi tyytyväinen vauhtiin. Reitti oli aika mäkinen, välillä tuuli kovaa sivulta, ja onhan minulla tuota massaakin tällä hetkellä, ikävä kyllä. Sitkeästi Sonja siinä vierellä pysytteli, välillä kauhistuin, että hän lähtee minulta vielä karkuun (treenaamatta!!!), ja maaliin tulimme lopulta rinta rinnan, ajat 52:35 ja 52:36. Järjestäjä taisi arpoa meille sekunnin eron, että sai pokaalit jaettua. ;) Me siis tulimme kuntosarjassa toiseksi ja kolmanneksi. Tämä oli minun ensimmäinen sijoitukseni missään aikuisiän juoksutapahtumassa, jee! Laitoin meidät kuntosarjaan, koska viimevuotisissa tuloksissa huonoinkin kilpasarjalainen oli juossut kovempaa kuin minun ratakympin enkkani. Nyt kuitenkin tulokset olivat kilpa- ja kuntosarjoissa ihan sikin sokin. Onkohan tällaiselle kuntosarjalle oikeasti tarvetta, kun on vaikeaa tietää, mihin ilmoittautua?

Kiitokset tapahtuman järjestäjille, matkatoverilleni Sonjalle, säänhaltijalle ja kaikille kilpakumppaneille! Tämä oli hieno tapahtuma, ja olisi hienoa osallistua vastakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti