perjantai 11. lokakuuta 2013

Lisää lenkkareita

Kiersin paikalliset urheiluliikkeet, ja täytyy sanoa, että jos ihmisellä on näin leveä räpylä kuin minulla ja siihen päälle muutama jalkaongelma, ei kenkävaihtoehtoja kovin valtavasti ole.

Juoksija-lehden kenkäklinikan ehdottamia NB:n tai Mizunon kenkiä en löytänyt. Sen sijaan vaihtoehdoiksi muuttuivat Asics DS-trainer ja Nike Air Pegasus. Nyt täytyy kehua Intersportin myyjää, sillä kerrankin sattui kohdalle kaveri, joka a) harrasti oikeasti juoksua ja oli juossut maratoneja, b) todella tiesi ylipronaatio-ongelman ja sen seuraukset ja c) uskalsi sanoa mielipiteensä tukipohjallisten käytöstä pronaatiotuetuissa lenkkareissa. Lisäksi hän teki hienon huomion, jota en itse ollut tajunnutkaan, nimittäin että juoksen päkiävoittoisesti! Toden totta, eilen lenkillä analysoin tätä, ja todellakin tulen alas koko jalkapohjalle niin, että paino ei missään vaiheessa ole kantapäällä. Olisin ostanut häneltä kengätkin, jos olisi ollut varmasti sopiva pari saatavilla, mutta koot olivat hieman vähissä.

Yön yli mietittyäni kävin ostamassa toisesta liikkeestä tarjouksessa olleet Pegasukset, joiden ehdoton plussa on pehmeä, vahvikkeeton päällinen, joka ei varmasti ala painaa leikattua jalkaa. Ja ylläri ylläri, poistohyllyssä oli vanhemmat, verkkokankaiset Pegasukset, yhdet ainoat, minun kokoani, ja ORANSSIT, tai sillai liukuvärjätyt oranssi-valkoiset! Ohi en päässyt, pakko oli ostaa nekin, vaikka sisäliikuntaan ja juoksumatolle, ja kyllähän niillä voi kesällä kuivalla asfaltilla ulkoillakin.


Nämä varsinaiset kengät olivat eilen tunnin lenkillä jalassa, ja en niistä pahaa sanottavaa keksinyt. Kiitokset vielä Heidille Facebook-avusta kenkävalinnassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti