sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Pyöräilykeliä

Eilen aamulla raivoisa siivous, sitten mahtavassa auringonpaisteessa Ollin kanssa uutta fillaria testaamaan, mistä äkkiä kotiin, suihkuun ja Lahteen illaksi ja yöksi juhlimaan kollegoiden 30-vuotista taivalta. Aamulla Lahdesta Lappeenrantaan, lasagnea nassuun ja taas äkkiä pyörien päälle testaileen. ;)

Eilisen lenkin teimme Hanhikemppiin ja Vihtolaan. Ruska loistaa upeana! Nähtiin miehiä hirvijahdissa passissa teiden varsilla, tupsujalkaheppa kentällä ja uteliaita lihamulleja laitumensa portilla. Matkaa kertyi 26 km, aikaa meni 1'30, kun toinen meistä oli ekaa kertaa liikenteessä ilman jalkajarrua ja lukkopolkimilla. Sormia ja varpaita välillä viileys nipisteli, mutta dhb:n haalaritrikoot ja takki toimivat erinomaisesti. 

Vaihdoimme muuten maantiepyörääni spedepolkimet (Shimano SPD), jotta voin käyttää lenkeillä työmatkakenkiäni, jotka ovat tri-kenkiä triplasti lämpimämmät. Toisen polkimen lukitus on melko jäykkä, vaikka on löysimmälle säädetty; pitää käyttää reilusti voimaa, että saa klossin paikalleen. :/ Outoa. Myös Ollilla on spedet, koska minusta ne ovat kätevämmät harjoitusklossit helpomman irrotuksen takia, ja niillä pystyy paremmin kävelemäänkin. Tri-kisoissa SPD-SL-malli on ehkä parempi, kun kiinnittää kengät fillariin valmiiksi, nimittäin etteivät vahingossa irtoa lähtötohinassa. Olli ei kuulemma triathloniin aiokaan. *huokaus*

Tänään ajoimme Ilottulan kautta Joutsenoon ja sieltä Raviinitien ja Muukon kautta takaisin kaupunkiin. Vauhtia saatiin kasaan eilistä paremmin, ja 40 km taittui ajassa 1'50. Rauhallista tahtia poljetaan, jotta saadaan mies pysymään ehjänä uudessa lajissa. Hyvin tuo jo liikkuu, kun on selkeä baana alla, mutta kaupungissa kulkeminen pitää suorittaa vielä hyvin varovaisesti. Sää oli kaunis mutta tuulinen, mutta kunnon vastaiseen emme onneksi joutuneet. Ruska on yhä aivan mahtava, monin paikoin värit oikein hehkuvat lehtipuissa, ja tuulessa pöllysi varsinaista lehtisadetta!

Mies ja uusi fillari :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti